Nie sme modelovací nástroj, sme KOMUNIKAČNO – KOLABORATÍVNA PLATFORMA

Doba čítania: 7 min.
Publikum: enterprise architekt

V rámci budovania vnímanej hodnoty nášho celostného riešenia dochádza prirodzene k porovnávaniu s ostatnými nástrojmi. V oblasti enterprise architektúry je veľmi široké pole. Často našim klientom hovoríme „rozdiel medzi iným nástrojom a nami nie je ako medzi Škodovkou a Mercedesom, ale je ako medzi autom a lietadlom“.

Čaro platformy

Prvotné nadšenie z modelovania v rámci architektúry bolo na mieste, pretože umožnilo multidimenzionálne zachytenie organizácie, procesov, štruktúry a závislostí. Komplexnosť prevádzky firiem a organizácií prekročila možnosti iných popisov. Očakávania enterprise architektov zodpovedali potenciálu a vízii modelovania a role, ktorú by mohli zohrávať. Nestalo sa tak.

Biznis na to nebol pripravený a architektúra sa stala veľmi efektívnym nástrojom na riadenie IT, vytváranie solutions, popisu systémov a aplikácií. Bohužiaľ sa nepodarilo ju etablovať viac ako nástroj a riešenie pre business, alebo celú organizáciu. Rozobrať celkový kontext a dôvody, prečo sa tak stalo, na to nemáme dostatok dát. Avšak hypotéza je vlastne pomerne jednoduchá. Modely nie sú zrozumiteľné intuitívne nikomu mimo okruhu architektov. Tvorba výstupov, ktoré sa „ručne“ prevedú do Visia, PowerPointu alebo iného prostredia pre vizualizáciu je časovo náročná a jednorazová činnosť. Bez automatickej aktualizácie je to činnosť, ktorá je veľmi neefektívna a preto sa tak deje v pomerne minimálnej miere.

Naše riešenie, ktorého súčasťou je okrem modelovacieho prostredia aj webovský portál Horizzon, umožňuje nadefinovanie dashboardov, ktoré sú priamo napojené na modely a dáta. Update preto prebieha automaticky a skutočne vytvárame dátový dynamický celostný pohľad organizácie.

IT and business alignment

Úplne kľúčové a určujúce pre úspech organizácie v dnešnej dobe je forma spolupráce IT a biznisu. Ide o vzájomné porozumenie a súlad, zladenie, kedy je nevyhnutné, aby IT ľudia vedeli premýšľať v intenciách biznisových cieľov, inovácií, dopadov. Na druhej strane je znalosť IT zo strany biznisu. Či sú biznis plány, inovácie a iniciatívy IT central alebo je IT iba v úlohe vykonávateľa.

Súlad a vzájomné prepojenie IT a biznisu vlastne určuje mieru integrácie celej organizácie. Poslanie, stratégie, exekúcie, capability a zdroje. Úspešnosť implementácie a exekúcie stratégie závisí od toho, ako sú dobre popísané vzájomné závislosti.

Bohužiaľ popísať organizáciu je často natoľko komplexná záležitosť, že sa skôr zameriava na popis parciálnych riešení. Tie ale podporujú „silo“ myslenia a fungovania. Agilné tímy čiastočne tento systém búrajú, ale je potrebné im dať nástroj.

Dizajn, vizualizácia a jednotný jazyk naprieč organizáciou

Možno je absolútne zrejmé, že na integráciu je potrebný rovnaký jazyk. Analógia biblického Babylonu je častou realitou v korporáciách. Dôvodom nie je absencia vôle, ale skôr absencia riešenia.

PowerPoint a Excel dominovali niekoľko rokov, ale je čas na zmenu. Je potrebné dizajnovať procesy, štruktúry, závislosti a prepojenia. Tento multidimenzionálny popis nemožno realizovať bez živých dynamických modelov, ktoré ale musia byť interpretované vizuálne zrozumiteľným štýlom.

Jednotnosť vizualizácií naprieč firmou nielen pomáha porozumeniu, ale nesmierne zvyšuje efektivitu a objektivizuje rozhodovanie.

Integrovaný holistický pohľad

Potreba celostného pohľadu je veľmi úzko spätá so strategickou zrelosťou organizácie a vnímaním dôležitosti celkovej integrácie.

Je to hlboké porozumenie toho, že parciálne riešenie nevytvára celok, iba množinu parciálnych riešení.

Vnímaná potreba potom vo väčšine prípadov narazí na realitu a prílišnú komplexnosť a náročnosť riešenia. Vytvorenie celostného pohľadu a jeho následná aktualizácia sa javí ako nemožnosť.

Je to výzva, ktorá skutočne kladie mimoriadne nároky na kvalitu dizajnu a prevedenia, ktoré by predstavovalo múdre zjednodušenie. Tento dynamický model je však nevyhnutný na rozhodovanie založené na dátach a realizácie, a exekúcie stratégie s istotou.

Zmena mindsetu a kultúrny posun organizácie

„Enterprise architektúra nie je o projekte, nie je o iniciatíve, je to o celkovom mindsete. Keď chcem schudnúť, nehľadám diétu, ale zmenu životného štýlu.“ Tieto slová Rogera Burltona zazneli na tohtoročnom Bizzdesign Connect.

Vystihujú podstatu toho, prečo je zavedenie celostnej enterprise architektúry také náročné. Avšak tiež poukazujú na benefit celého snaženia. Je to technologické zdravie organizácie (opak technologického dlhu) a s istou mierou nadsadenia sa dá povedať aj celkové alebo strategické „zdravie“.

autor Zuzana Behová